Известување за фармацевтите – членови на Фармацевтската комора на Македонија

Се известуваат фармацевтите – членови на Фармацевтската комора на Македонија регистрирани во Регистарот на фармацевти што го води Комората дека на ден 17.5.2018 година од Регистарот на фармацевти ќе се предадат на Министерството за здравство – Управа за електронско здравство следните лични податоци:

1.

Европската недела на имунизација

По повод Европската недела на имунизација од 23-29 април, 2018 година Фармацевтската комора на Македонија се вклучува во обележувањето и ги повикува своите членови да бидат дел од оваа манифестација. Придобивките од вакцинирањето на глобално ниво се огромни. Како резултат на оваа превентивна мерка, се спасуваат повеќе од 2 до 3 милони животи годишно низ [...]

Почни да пишуваш и притисни ентер за пребарување