КОНТРОЛОР Фармацевтска комора на Македонија,

50 Дивизија бр.34, 1000 Скопје

ОФИЦЕР ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

Маријана Марушиќ Кос

marijana@marusic-kos.mk

Повеќе информации за обработката на личните податоци се достапни во нашата Политика за приватност.

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Колаче (cookie) е мала датотека со податоци што е зачувана на вашиот терминален уред. Тие се користат за анализа на интересот на корисниците за нашата веб страна и да ја направат полесна за користење.

КАКО ОВАА ВЕБ СТРАНА КОРИСТИ КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Со користење на оваа веб страна, вие се согласувате за употребата на колачиња (cookies). Нашата политика објаснува какви колачиња (cookies) користиме, како ги користиме, како трети страни со кои соработуваме може да користат колачиња (cookies) на оваа веб страна, вашиот избор во врска со колачињата (cookies) и дополнителни информации за нив.

При вашето пристапување и користење на оваа веб страна, ние би можеле да поставиме повеќе датотеки за колачиња (cookies) во вашиот интернет-пребарувач.

Ние користиме колачиња (cookies) за следниве цели: да овозможиме одредени функции на оваа веб страна, да обезбедиме аналитика, да ги зачуваме вашите преференции, да дистрибуираме реклами, вклучително и целно рекламирање.

Ние користиме различни типови колачиња (cookies) за да овозможиме функционирање на оваа веб страна.

НЕОПХОДНИ КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Може да користиме неопходни колачиња (cookies) за автентикација на корисниците и за да спречиме измама при користење на корисничките сметки.

PHPSESSID – Ќе се исчисти веднаш штом истече сесијата на пребарувачот или го затворите пребарувачот.

КОЛАЧИЊА (COOKIES) НА ТРЕТИ СТРАНИ

Покрај нашите колачиња (cookies), ние исто така би можеле да користиме разни колачиња (cookies) на трети страни за да ја објавиме статистиката за употреба на оваа веб страна, да дистрибуираме реклами на оваа веб страна, итн.

  • АНАЛИТИЧКИ КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Со користење на аналитичките колачиња (cookies) собираме податоци за тоа кои делови од веб страната ги посетувате, заради подобрување на нејзината искуствена компонента. Преку овие колачиња (cookies) не собираме информации врз основа на кои би можеле да Ве идентификуваме.

  • ФУНКЦИОНАЛНИ КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Функционалните колачиња (cookies) овозможуваат нашата веб страна да запамети некои од Вашите подесувања и да обезбеди напредни персонализирани функции. Овие колачиња овозможуваат следење на Вашите активности на нашата веб страна.

 _ga – се користи за идентификување на уникатни корисници и истекува по 2 години
fr, _fbp – поставено од Фејсбук за чување и следење на посети низ веб страната за маркетинг цели, истекува за 3 месеци
_gid – поставено од Google Analytics за броење и следење на посети низ веб страната за статистички цели (анонимно), истекува за 1 ден
_gad – поставено од Google Analytics за да ги филтрира барањата од ботови за статистички цели (анонимно), истекува за 1 минута

БРИШЕЊЕ И СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРИСТЕЊЕ НА КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Ако сакате да ги избришете колачињата (cookies) или да му наложите на вашиот интернет-пребарувач да ги избрише или да ги одбие колачињата (cookies), ве молиме посетете ги страниците за помош на вашиот интернет-пребарувач.

Сепак, би сакале да ве информираме дека доколку ги избришете колачињата (cookies) или одбиете да ги прифатите, можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики што ги нудиме, можеби не ќе можете да ги чувате вашите преференции, и некои од нашите страници можеби не ќе може да бидат соодветно прикажани.

Со користењето на нашите веб-страници, вие се согласувате со користењето на овие колачиња (cookies) кои вашиот пребарувач ги прифаќа врз основа на вашите поставувања на пребарувачот. Сепак, можете да го поставите вашиот пребарувач да ве извести пред да ги прифати колачињата (cookies), да ги прифаќа или да ги одбие само одредени колачиња (cookies) или да ги одбие сите колачиња (cookies). Освен тоа, можете во секое време да ги избришете колачињата (cookies) од вашиот hard disk.

Во поголемиот број прелистувачи можете генерално да спречите користење на колачиња (cookies), со што понатаму поединечно за секоја веб страна можете да ги поставувате вашите преференци. Притоа, можно е некои веб страни или нивни делови да не функционираат.

ПРИВАТНОСТ

Фармацевтската Комора на Македонија ја почитува приватноста на секое лице кое ги посетува неговите веб-локации. Која било информација којашто е добиена за вас ќе се искористи за да се исполни која било услуга што ќе ја побарате, за да ве информираме за новостите, а и за да го унапредиме начинот на којшто ве опслужуваме. Сите информации кои се запишуваат во колачињата (cookies) ќе се користат исклучиво за потребите на web услугата или за статистички потреби и тоа на начин на кој вашата приватност нема да биде загрозена. Доколку вашите лични податоци треба да бидат запишани во колачињата (cookies), тоа ќе биде со ваша претходна согласност.

КАДЕ МОЖЕ ДА ДОБИЕТЕ ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ?

За дополнителни информации околу користењето на колачиња, можете да не контактирате на следниот е-маил: contact@creativehouse.mk

Секоја промена на Политика на колачиња, ќе биде објавена на оваа веб страна.

Почни да пишуваш и притисни ентер за пребарување