25-ти септември – СВЕТСКИОТ ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИТЕ

„Од истражување до здравствена заштита: Вашиот фармацевт ви е на услуга“

Фармацевтската грижа не започнува во аптеките и болниците, таа започнува многу порано. Грижата за пациентите започнува со препознавање на здравствените потреби и проблеми на населението, со развој на лековите, со воведување на нови здравствени политики и едукациски програми.

Од истражување и развој на лековите преку едукација на идните фармацевти, истражувачи и научници до обезбедување на директна фармацевтска грижа е се она што ние фармацевтите го правиме во услугите кон нашите пациенти и заедницата.

Нека ни е честит 25-ти септември – Денот на фармацевтите!

Почни да пишуваш и притисни ентер за пребарување