ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА КОМОРАТА ОДРЖАНА НА 26.12.2022 ГОДИНА

На 26.12.2022 година Собранието на Фармацевтската комора на РС Македонија одржа седница на која се донесени следните Заклучоци: - Зголемување на цената на услуга – издавање лек на рецепт: Во последните два месеца се одржаа повеќе работни средби со претставниците од ФЗОРСМ во врска ова барање, од страна на Комората беше предложено или да остане [...]

Средба со Министерот за здравство др. Беким Сали 3.11.2022

На 3 –ти Ноември 2022 година во просториите на Лекарската комора на РСМ се одржа работна средба на претставници на Лекарската, Фармацевтската и Стоматолошката комора со министерот за здравство д-р Беким Сали и претставници на Фондот за здравствено осигурување на РСМ.  На средбата Претседателката на Фармацевтската комора на РСМ и Претседателката на Здружението на приватните [...]

Заедничка средба на министерот д-р Беким Сали со претставници на Лекарска, Фармацевтска и Стоматолошка комора

Измените и дополнувања на Законот за здравствената заштита во контекст на тековните реформи во примарната здравствена заштита, дополнителната дејност и дополнителната работа на лекарите, фармацевтската дејност и стоматолошката здравствена заштита беа дел од темите на заедничката средба на министерот д-р Беким Сали со претставници на Лекарска, Фармацевтска и Стоматолошка комора. Имаме усогласеност да пристапиме кон [...]

ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ 45 ГОДИНИ ОД ОСНОВАЊЕТО НА ФАРМАЦЕВТСКИОТ ФАКУЛТЕТ ПРИ УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“-СКОПЈЕ

Почитуван Декане, Почитувани колеги фармацевти,

Фармацевтската комора  на Македонија Ви го честита  јубилејот  45 години од основањето на  Фармацевтскиот факултет при Универзитетот „Св.

Насилството врз лекарите со загрижувачка димензија, потребно е итно носење на измени на Кривичниот законик

Вербалното и физичко насилство е сериозен проблем со кој се соочуваат докторите во секојдневното извршување на своите работни активности и потребно е итно преземање на мерки кои ќе придонесат за подобрување на состојбите,

Online предавање на тема: „Улогата на омега-3 масните киселини во растот и развојот на новороденчињата и доенчињата“,

Почитувани колеги,

Чест ни е да Ве поканиме на online предавање на тема: „Улогата на омега-3 масните киселини во растот и развојот на новороденчињата и доенчињата“,

Почни да пишуваш и притисни ентер за пребарување