Nën moton “Farmacistët forcojnë sistemin shëndetësor”, sot shënohet Dita Botërore e Farmacistëve.

Duke vepruar në vendet e tyre të punës, në institucionet shëndetësore dhe duke ofruar shërbime shëndetësore për parandalimin e sëmundjeve, ofrimin e produkteve mjekësore, trajtimin e sëmundjeve dhe përmirësimin e shëndetit, pastaj zhvillimin e terapive të reja dhe efektive dhe futjen e kurrikulave dhe formave të reja të edukimit dhe edukimit të vazhdueshëm.

Farmacistët po transformojnë trajtimin e shëndetit global duke siguruar që të gjithë të përfitojnë nga aplikimi i ilaçeve dhe teknologjive shëndetësore të sigurta, efikase, efektive, cilësore dhe të përballueshme, si dhe përfitimi i shërbimeve farmaceutike të ofruara.

Mesazhi i FIP-it për Ditën Botërore të Farmacistëve 2023 është i qartë: LËRNI FARMACITË TË BËJË MË SHUMË!

Gëzuar 25 Shtatorin – Ditën e Farmacistëve

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH